Boek nu een gratis presentatie van 1 uur voor jouw netwerk of organisatie

Lifecrafting voor millenials

Binden van ambitie vraagt om meer dan zichtbaar resultaat

Mentaal verzuim

In onze coachpraktijk geeft de gemiddelde millennial zijn of haar werk een dikke onvoldoende bij aanvang van een coachtraject. Ze zijn fysiek vaak nog wel aanwezig op het werk, maar tussen de 50 tot 80% van hun tijd is er sprake van ‘mentaal verzuim’: onderpresteren door verveling of gebrek aan zingeving in hun werk. Dit uit zich in:

 •    Frustratie ten opzichte van taken, collega’s of leidinggevenden
 •    Hoog verloop, ook onder klanten
 •    Gebrekkige of falende samenwerking, ook met interne en externe stakeholders
 •    Veelvuldig ziekmelden en afwezig lijken om rare redenen
 •    Wegdromen met hun koptelefoon op
 •    Net doen alsof ze heel druk zijn en ondertussen uitstellen
 •    Afspraken missen of omzeilen
 •    Mensen zijn fysiek aanwezig maar van binnen volledig afgehaakt
 •    Weerstand tegen veranderingen

Stel je eens voor dat al deze onzinnige tijdsbestedingen verdwijnen doordat mensen òf de motivatie vinden hun kwaliteiten wèl te benutten op het werk. Of zelf hun leven regisseren en de helft van de tijd dat ze toch niet werken, kiezen deze te besteden aan andere belangrijke levensthema’s zoals gezin, reizen of gezondheid.

Reviews

“Na dit traject heb ik het idee dat ik veel beter begrijp wat ik zoek. Tegelijk kan ik dit ook een stuk beter onder woorden brengen dan ik eerder kon”
Siebren (28)

“Babs kan zware problemen op luchtige wijze aanpakken en toch de diepte ingaan”
J. (33)

“Ik heb mezelf beter kunnen spiegelen, begrijpen en ontdekken en heb een 2.0 versie van mijzelf ontdekt waarvan ik aanvankelijk niet doorhad dat ze was opgestaan”
Yvette (31)

Lifecrafting: persoonlijk leiderschap en langere termijn commitment

Lifecrafting zet millennials zelf letterlijk in het middelpunt van hun leven door de regie over hun leven aan hun terug te geven. Dat uit zich in:

 •    Bewustere inzet van kwaliteiten en talenten op de werkvloer
 •    Duidelijke en proactieve communicatie hierover
 •    Bewustere keuzes tussen werk- en privé
 •    Regie over hun eigen Employee Experience
 •    Weten wat zij nodig hebben om zich te verbinden voor een langere tijd aan een werkgever
 •    Bewuste keuzes maken over hun tijdsbesteding zodat zij uren op het werk effectief benutten
 •    Hun rol nemen in samenwerking met interne en externe stakeholders
 •    Re-integratie of outplacement sneller leidt tot nieuwe mogelijkheden

 

Oplossingsgerichte aanpak

Een gezonde situatie is dat er sprake is van zo’n 10% mentaal verzuim. Even niet de focus op het werk, en wel de focus op bijkomen van een excellerende inspanning. In de praktijk loopt dit op tot 50 of 80%. De schade is terug te zien in hoge verzuimkosten, inspanningen van HR om talent aan de slag te krijgen, en een hoog verloop onder medewerkers èn klanten of stakeholders. 

Inspelen op de plussen én minnen van millenials (geboren 1985 – 2000)
door inzet van expertise op gebied van:

Autonomie

Stress-pretbalans

Bezieling

Talenten benutten

Over Babs als coach en oprichter van Inktvis Coaching

“Ik was mijn tijd vooruit, denk ik. Ik had mijn leven precies zo vormgegeven als ik wilde. Ik regelde een 20-urige werkweek met een functie die nog niet bestond, zette ondertussen een lunchroom op met mijn man, had twee jonge kinderen en kon mijn werk 100% flexibel aanpassen aan alles wat er bij kinderen komt kijken en ik had een huis met tuin in Amsterdam.

Ik was denk ik een generatie-X mens met wat millennialtrekjes. Ik deed aan jobcrafting en regisseerde zelf mijn leven. Althans dat dacht ik. Ik vergat alleen wie ik zelf was en waarvoor ik het deed. Als ik het had omgedraaid en vanuit wie ik werkelijk was mijn leven had ingericht hadden er twee dingen kunnen gebeuren. Ik had misschien wel precies hetzelfde gedaan en ik had er veel meer bewust van kunnen genieten. Of ik had andere keuzes gemaakt en was veel bewuster mijn kwaliteiten en talenten gaan benutten. Met lifecrafting voor millennials hoop ik een positieve bijdrage te leveren een de inzet èn het plezier van al hun eigenheden en kwaliteiten voor een nog positiever resultaat voor de organisatie èn voor henzelf.

Babs Geurts is afgestudeerd Arbeids- en organisatie psychologe (2000), en heeft een geaccrediteerde post HBO Life- & Loopbaancoachopleiding afgerond (2017). Aangevuld met diverse opleiding zoals NLP Practioner, Systemisch werk en een opleiding tot ADHD Coach. En heeft zelf ervaring als horeca- ondernemer met millennials als medewerker en op het gebied van HRM & Personeelsbeleid.

Vraag jouw gratis presentatie aan

Herken jij ook dat het lijkt alsof er veel meer gedaan kan worden in minder tijd? En allerlei gelummel, afwezigheid, last-minute reacties en andere afleidingen in jouw organisatie? En wil je dat deze tijd en creativiteit liever ingezet wordt voor groei en ontwikkeling en betere resultaten? Boek hier een gratis presentatie.

   Duur: Circa 1 uur, exclusief voorbereiding
   Waar: Online of op locatie
   Voor wie: HR / Opleiding- & Ontwikkelmanagers / Verzuim- en outplacementadviseurs / Re-integratie & loopbaanadviseurs

Vul je gegevens in en ik neem binnen twee dagen contact met je op.