Contact

Wat werkt wel voor jou?

“The beginning will activate what follows. It activates the intrinsic power of the story itself” – Peter den Dekker

Contact over ADHD/ADD & Loopbaancoaching

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op binnen 3 werkdagen.

In het bericht kun je aangeven of je voor jezelf, namens een werkgever of als coach contact opneemt.

Of stuur direct een e-mail via je standaard mailprogramma.

Wie ben ik? En waarom die inktvis?

Toen ik een opleiding tot loopbaancoach volgde zei iemand “Jij bent net een inktvis, die laat zich ook niet in een hokje stoppen”. Wat heb ik mijn best gedaan om in hokjes en organisaties en structuren van anderen te passen. Ik heb er veel van geleerd en het heeft mij veel energie gekost.

Ik werd ook nieuwsgierig naar die inktvis. En ik zo leuk vond is dat die inktvis super gevoelig, creatief en intelligent is. Hij heeft drie breinen om de informatie te verwerken die via die tentakels binnenkomen. De tentakels van een inktvis kunnen allemaal los van elkaar informatie verzamelen. En pas als de drie breinen geconnect zijn, gaan die tentakels samenwerken in één flow. Bij mensen werkt dat eigenlijk ook zo. Wanneer je hoofd (denken)- hart (voelen) èn buikbrein (doen) met elkaar geconnect zijn, kom je in die zogenaamde lekkere flow. 

Ik heb mij gespecialiseerd in het bieden van begeleiding en training zodat jij zelf ontdekt wat werkt voor jou. Of je nou wel of geen diagnose hebt, of je nou een vol hoofd of een onrustig lijf hebt, jij weet zelf uiteindelijk echt wat het beste voor je is. 

Ik werk in coaching 100% krachtgericht vanuit de Positieve Psychologie, NLP en lichaamsgericht werken.

Ik hou van afwisseling tussen het praktische en diepgang. Als coach mix ik de professionele kennis met de nodige empathie en humor. Als trainer ben ik betrokken, duidelijk en oprecht.

Veelgestelde vragen

Moet je een diagnose hebben voor deze coaching?

Nee hoor. Iedereen is welkom. Ook mensen die ergens last hebben van chaos of onrust. Chaos in je hoofd, chaos in je lijf (denk aan prikkelbare darm) of chaos in je leven (relaties, werk, wonen, gezondheid)

Moet je een diagnose hebben voor deze coaching?

Nee hoor. Iedereen is welkom. Ook mensen die zich herkennen in hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid, ASS, hoogbegaafdheid, beelddenkend, conceptueel denkend. Onze visie en aanpak past bij iedereen met een neurodivers brein.

Uit hoeveel sessies bestaat een traject?

Een kort loopbaancoachtraject bestaat uit een kennismakingsessie en 3 coachsessies èn inzicht in jouw persoonlijkheidsprofiel op basis van de MBTI en jouw leerstijl-voorkeur. Een kort loopbaancoachtraject wordt vaak vergoed via het opleidingsbudget van jouw werkgever.

Een lang loopbaancoachtraject bestaat uit een kenningsmakingssessie en 8 individuele coachsessies, en een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel op basis van de ‘balanskleurentest’ en inzichten in jouw leer- en voorkeurstijlen.  

De sessies zijn in Amsterdam of online of een combinatie.

Wordt de coaching vergoed?

De begeleiding valt onder aanvullende psychosociale zorg en wordt voor 50% tot 100% vergoed via de aanvullende zorgverzekering. Met mijn agb code kun je zelf nagaan wat jouw verzekering vergoed: 90118125.. En ik ben aangesloten bij ABvC.

Werkgevers vergoeden vaak een traject voor persoonlijke ontwikkeling, preventie of re-integratie.

Elke medewerker heeft jaarlijks een opleidingsbudget van minimaal € 500,00. Vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden om dit te besteden.

 

Wat is het verschil tussen therapie en coaching?

Bij mij werk je 100% krachtgericht. Therapie is vaak klachtgericht en gericht op oplossen daarvan. Krachtgericht werken is gericht op wat wil jij ècht, en wat versterkt jou daarbij. Soms ontdek je dat je meer kunt dan je denkt. En krijg je vaak snel helder wat jou nou ècht in de weg zit om lekker in het leven te staan. Soms is de coaching voldoende en soms gaan mensen daarvoor nog extra begeleiding vragen. Bijvoorbeeld als EMDR of andere traumatherapie nodig is.

Zij namen ook contact op:

“Na dit traject heb ik het idee dat ik veel beter begrijp wat ik zoek. Tegelijk kan ik dit ook een stuk beter onder woorden brengen dan ik eerder kon”
Siebren (28)

“Babs kan zware problemen op luchtige wijze aanpakken en toch de diepte ingaan”
J. (33)

“Ik heb mezelf beter kunnen spiegelen, begrijpen en ontdekken en heb een 2.0 versie van mijzelf ontdekt waarvan ik aanvankelijk niet doorhad dat ze was opgestaan”
Yvette (43)

Ik heb nu ineens de beschikking over handvatten waardoor mijn hoofd/gedachtes beter kan bijsturen. Handig om te weten welke schuifjes er zijn en hoe die werken Maar misschien wel belangrijker: ik heb het zelfvertrouwen terug om meer op mijn intuïtie/gevoel te vertrouwen. En ik merk dat dat heel goed voor mij is, in alle gevallen.

Joris (35)

“Ik ga dit jaar zo anders uit dan dat het begon, en daar is je bijdrage groot aan geweest! En daar ben ik zo blij mee!”

Jacqueline (44)