Hoofd leeg? Nee, vul het!

Babs Geurts

 

Hoe je ook met een vol hoofd ruimte en rust kunt ervaren


“Eerst je hoofd leegmaken” dacht ik. “En daarna rennen”. Vandaag deed ik het eens andersom.
Vandaag ging ik rennen mèt een leeg hoofd. Hoe?

 

Ik had vooraf net dat belletje gepleegd dat ik aan het uitstellen was.


En wat gebeurde er tijdens het rennen? Mijn hoofd vulde zich al snel met inspiratie. Het ging kriebelen in mijn buik. Mijn hart klopte steviger. De energie kroop naar mijn handen.


Je hoofd leegmaken?”, dacht ik opnieuw, terwijl de kwartjes bleven vallen. “Nee, vul het!”. Vul het met fijne herinneringen, inspiratie, liefde, motivatie, kracht en zuig alle mooie waarnemingen om je heen. En voel eens wat je ervaart en in je lijf. Voor ik het wist voelde ik de zon tot in mijn grote teen.

Ik rook de herfst die gaat beginnen. Ik keek om mij heen en zag helder de fijne herinneringen voor me op plekken waar ik langsrende. Het kriebelde in mijn buik en dat gaf mij een gevoel van rust. Een gevoel van aanwezig zijn. En ik had ineens heel helder voor ogen wat ik ècht wilde doen die dag.

En daar liep ik.

Met een vol hoofd

Èn heel helder voor ogen waar ik mij op ga focussen.

Met een vol hoofd

Èn ruimte om te doen wat ik wil.

Met een vol hoofd

Èn rust in mijn lijf zodat ik aanwezig ben.

In coaching gebruiken onderzoeken we samen jouw recept voor focus, ruimte en rust. Zodat jouw energie weer gaat stromen en je bewust ‘ja’ zegt tegen de dingen waar jij gelukkig van wordt. Had ik daar toch een momentje van ‘geluk’. Zomaar, op donderdagochtend. Tijdens een blokje om. En daar wil ik wel meer van.

Een vol hoofd, een welwillend hart en een rust in je lijf.
Een beetje binden, beetje mixen et voilà, jouw recept voor geluk.